En essaysamling som går for at være startskuddet til halvfjerdsernes ideologikritik, herunder især kritik af massekulturen. For læsere der vil kende den franske tænker, filosof og kritiker Roland Barthes.
I en samling essays skriver forfatter Roland Barthes (1915-1980), om myterne i den moderne tid. For Barthes er en myte et stjålet sprog, altså en betydning der lukrerer på en anden betydning. Med overskrifter som Romerne i biografen, Blåt blod på krydstogt, Bøf og pommes frites, Einsteins hjerne, Reklamens dybdepsykologi m.m. beskriver Barthes den merbetydning der ligger under fænomenernes overflade. Mads Storgaard Jensen skriver følgende i forordet: "Essaysamlingens hensigt er at vise os vejen fra blot at være læsere af myten til at være mytologer. Lader vi os forføre af myten, havner vi kun alt for let i den småborgerlige kultur.".
Det særlige ved Barthes er ikke kun, at han er kulturkritiker men hans formåen i forhold til at granske i fundamentet for kritikkens opståen og virke. Essays i bogen er kritik af den eksisterende tænkemåde og netop den kritik gør bogen udfordrende for sin læser.
Gyldendal genudgiver bogen, som er spækket med intellektuelle skud fra hoften, i serien "Moderne tænkere", den tidligere udgave MytologierKærlighedens forrykte tale er fra 1996. Mads Storgaard Jensen har tilføjet et nyt forord i denne nye udgave, derudover er de identiske. En anden titel fra Roland Barthes er Kærlighedens forrykte taleGyldendal genudgiver bogen, som er spækket med intellektuelle skud fra hoften, i serien "Moderne tænkere", den tidligere udgave Mytologier er fra 1996. Mads Storgaard Jensen har tilføjet et nyt forord i denne nye udgave, derudover er de identiske. En anden titel fra Roland Barthes er .