Books / fiction / roman

Også du vil finde ro


Description


Bahram kom til Danmark i 80'erne og umiddelbart lever han et velintegreret liv. Opvokset i et patriarkalsk samfund, har han dog svært ved at håndtere sin stærke kones selvstændighed, og snart krakelerer facaden.

Reviews (1)


The libraries' assessment

d. 19. Mar. 2019

By

By

Steffen Gordon Nielsen

d. 19. Mar. 2019

Vedkommende lille roman om Bahram som kom til Danmark i 1980'erne og umiddelbart lever et velintegreret liv. Opvokset i et patriarkalsk samfund, har han dog svært ved at håndtere sin kones selvstændighed, og snart krakelerer facaden. For læsere interesserede i kultursammenstød/identitet, eller bare en god historie.

Dansk-iranske Massoud Kadkhodaee er uddannet bibliotekar, og har desuden arbejdet som sprogkonsulent og tolk. Han har tidligere udgivet 4 bøger, men nærværende titel er hans første på dansk (oprindeligt udkommet på farsi i 2016). Romanen handler om Bahram der kom til Danmark i 1980'erne som flygtning fra Iran. Umiddelbart lever han et velintegreret liv med job og familie i et nydeligt hjem, men han har efterhånden svært ved at håndtere sit nye hjemlands meget anderledes værdier og længes tilbage mod et Iran som ikke findes mere. Han får en eksistentiel krise der tvinger ham til at reflektere over fortiden og den mand han er blevet.

Kadkhodaee skildrer flot de problemer man som flygtning/indvandrer kan få i et andet land. Beskrivelserne af den tilbageskuende Bahram og hans problemer med at balancere mellem to kulturer, er rigtig godt ramt. Bogen har et godt sprog og er let at læse, med enkelte notehenvisninger.

I MarzRejsenRejse mod håbet (ikke oversat til dansk) fortsætter historien om Bahram og hans kone. Andre bøger om at føle sig splittet mellem to kulturer er fx Rejsen og digtsamlingen Rejse mod håbetI Marz (ikke oversat til dansk) fortsætter historien om Bahram og hans kone. Andre bøger om at føle sig splittet mellem to kulturer er fx og digtsamlingen Rejse mod håbetI Marz (ikke oversat til dansk) fortsætter historien om Bahram og hans kone. Andre bøger om at føle sig splittet mellem to kulturer er fx Rejsen og digtsamlingen .