En for folkebiblioteket noget blandet antologi, hvor to af artiklerne er meget velegnede for den biografisk interesserede låner, mens de seks andre artikler hovedsageligt retter sig mod teologisk funderede læsere.
P.G. Lindhardt prægede i sine 38 år som professor i kirkehistorie ved Århus Universitet flere generationer af teologer. Han var samtidig kendt for sine utroligt mange kronikker, kommentarer og debatter i aviser og radio og var her elsket og frygtet for sin skarpe, polemiske pen og sylespidse bemærkninger. Man kender nok P.G. Lindhardt bedst som den omstridte teolog, der afskaffede det evige liv. Denne debat varede flere år i 1950'erne, og i antologien behandles denne diskussion også. I en sprogligt veloplagt artikel af dr.theol. Thorkild C. Lyby får vi et meget interessant og læseværdigt portræt af P.G. Lindhardt - et portræt, som sønnen, tidligere biskop Jan Lindhardt, gør flertydigt og stærkt personligt i sin artikel. Også lektor Kurt S. Larsens artikel om Lindhardts omdiskuterede holdninger i den kirkelige debat er alment tilgængelig, mens de øvrige artikler fordrer en god indsigt i teologiske emneområder.
Tilbage i 1981 udgav P.G. Lindhardt sine erindringer, ...sådan set, men denne antologi bør også læses i sammenhæng med Svend Bjergs Århusteologerne fra 1994.
Aktuelle og relevante fortolkninger af kirkehistorikeren P.G. Lindhardts betydning for den teologiske debat.