Bogen henvender sig til historisk interesserede, med interesse for mellemøstkonflikten.
Geoffrey Cain er nok mest kendt for sin bog Ondskabens ikon, 2000, om mediernes fremstilling af Pia Kjærsgaard. Nærværende bog beskæftiger sig med mellemøstkonflikten og søger at belyse, hvorvidt araberne blev snydt, da Palæstina blev oprettet i 1920. Bogen analyserer kronologisk konflikten fra Herodots første omtale af staten, gennem forskellige erklæringer og aftaler, frem til 1947, hvor Storbritannien overlod Palæstina til FN. Cain udviser så stor grundighed, at det bliver bogens problem. Hans budskab nærmest drukner i citater og henvisninger, der markeres med rødt, kursiv og fed kursiv og efterlader læseren med en opfattelse af, at bogen er bearbejdet temmelig uprofessionelt. Udgivelsen minder i udseende om de kompendier, uddannelsessteder fabrikerer. Der savnes register og noteapparat. Når det er sagt, kommer Cain fint omkring de mange problematikker i Palæstinas tilblivelse.
Der findes flere bøger om dette emne, bl.a. Wiwe Mortensen: Israel : en stat i Mellemøsten, 2011, men til forskel fra en del af de andre bøger, koncentrerer denne sig om oprettelsen af Palæstina.
Trods sit noget uprofessionelle udseende kommer denne bog fint omkring problematikken i forbindelse med oprettelsen af Palæstina. Bogen henvender sig til læsere med særlig interesse i mellemøstkonflikten.