Dagbogsroman om en yngre mand i dagens storbysamfund. Til læsere af vækstlaget i ny dansk litteratur og til studerende, som arbejder med mænd, køn og identitet.
Yanis er 33 år, single, litterær agent i København og optaget af to store problemer: Hvordan han får mere sex, og hvordan han bagefter hurtigt kan slippe af med sine kvinder. Hans eksistentielle overvejelser præsenteres hyppigt i statements, der virker banale og umodne i forhold til hans alder. Bag dette gemmer sig en mand, der afsøger det moderne livs problemer omkring køn og identitet. Han føler sig trængt som mand, er ret ensom, savner sin ekskæreste og har svært ved, at venner og familie stiller krav om nærvær. Dagbogsformen kan virke lidt gammeldags, men passer godt til hans image som intellektuel og frankofil litteraturagent. Sproget er upåklageligt med god kadence, og portrættet af Yanis er talentfuldt med snert af satire, men der er mange andre bud på ny dansk litteratur om mandeidentitet, en del af dem med mere bid. Det er Birgitte Maria Smidts (f. 1974) første skønlitterære værk.
Mænd, køn og identitet er tematiseret med mere kant og større originalitet i fx Pablo Llambías Kærlighedens veje & vildveje, 2009, Peter Hovmands noveller Ikke altid sådan her, 2012, og Kristian K. Rasmussens blogroman Verdens vredeste mand, 2012.
Dagbogsroman af skønlitterær debutant om moderne mandeidentitet. Tematiserer emnet talentfuldt, men der er adskillige mere originale bud på emnet i nyere dansk litteratur.