Historien om en ung hollandsk bygmester, der rejste til København efter den store brand i 1728 og gennem de næste mange år satte ekstraordinært præg på bygningskulturen både i og udenfor København. For læsere med interesse i Københavns historie og arkitektur.
Nyboder, Assistens kirkegårdsmur, Asiatisk Kompagni, palæer samt byggerier på Holmen er alle de Langes værk. Foruden herrehården Glorup og Skagens Hvide Fyr. Den hollandske murermester ankom i 1729 - et år efter den store brand og blev på linje med andre udenlandske håndværkere modtaget med åbne arme, for en tredjedel af byen var nedbrændt og kaldte på en genopbygning. Han fik stor succes og fine forbindelser til Søetaten og Admiralitetet og derigennem en række fordelagtige byggeopgaver på Holmen. Forfatteren er hollandsk kunst- og arkitekturhistoriker og bosat i Danmark.
Veldisponeret og informationsmættet billedværk, der balancerer mellem det historisk biografiske og det bygningsbeskrivende stof samt mellem velskreven tekst og billedmateriale på en enkel og tilgængelig måde. Tilføjer et fint kapitel til 1700-tallets københavnske/danske kulturhistorie.
Første monografi med biografisk tilsnit om de Lange og som sådan helt unik. Delemnerne Holmens bygninger og militærhistorie er beskrevet andetsteds, og Glorup er optaget i den danske kulturkanon og godt dokumenteret.