Til læsere som ønsker videregående viden om kanonbådskrigen og Bornholm under krigen 1807-14.
Efter englændernes ran af den danske flåde 1807 var den eneste reelle krigsførelse handelskrig med små improviserede kaperskibe - kanonbåde - udstyret med en eller to kanoner. Da de indbragte erobrede handelsskibe (priserne) blev solgt for store summer, var der sjældent mangel på duelige søfolk. Men risikoen var ofte stor i form af fx årelangt fangenskab under kummerlige forhold. Kapernes færd var underlagt gældende lov, priserne skulle godkendes ved en domstol og besætningerne behandles humant. Bornholmerne stod enten med base fra København eller Bornholm/Christiansø for en meget stor del af kanonbådskrigens guldgrube af indtægter, hvoraf størstedelen hurtigt fik ben at gå på. Bogen er et grundigt researchet almengjort forskningsarbejde og fortæller om den historiske ramme, forholdene på Bornholm under krigen, alle kaperskibene, udvalgte episoder og særligt succesrige kaptajner, som med deres investeringer lagde grunden til øens opblomstring i resten af århundredet. Rigt ill. med indbydende fotos, malerier, kort og dokumenter.
Om kanonbådskrigen kan læses i fx: Dansk orlogshistorie 1510-2010. Om englandskrigen bredt bl.a. i Det venskabelige bombardement.
Et indbydende udstyret og fint stykke almengjort forskningssamarbejde om englandskrigen fra bornholmsk vinkel. I folkebiblioteket er målgruppen primært begrænset til videregående historisk interesserede og bornholmsk publikum.