Books / nonfiction

Plakatbevægelsen : en britisk designfront i mellemkrigsårene


Description


Portræt af reklameplakaten i et britisk perspektiv. Bogen beskriver de kunstneriske, kommercielle og politiske kredse og initiativer, som i 1920'erne og 1930'erne gjorde plakaten til den mest populære og moderne udtryksform.

Reviews (4)


The libraries' assessment

d. 26. Nov. 2013

By

By

Jørgen Bartholdy

d. 26. Nov. 2013

Bogen Plakatbevægelsen er oprindeligt forfatterens ph.d.-opgave, og den henvender sig derfor ikke overraskende til forskere og studerende på universitetsniveau, som har interesse for design eller forholdet mellem engelsk og dansk i mellemkrigstiden.

Forfatteren, der bl.a. er redaktør af tidsskriftet "Danske museer", har med afsæt i Dansk Designmuseums omfattende plakatsamlinger skrevet om en periode, hvor plakaten forfinedes, moderniseredes og samtidig vandt indpas på museerne. De største virksomheder i det britiske imperium hyrede de fremmeste kunstnere til at designe deres reklameplakater, og det gav en fornyelse og en styrke i formsproget, som smittede af på plakatkunsten verden over. Den danske forbindelse er udstillingen "Britisk Brugskunst", som den erklærede beundrer af engelsk design, Steen Eiler Rasmussen, satte op på Kunstindustrimuseet i 1932, og det er da også den der danner udgangspunkt for bogen, der fører os helt ud i hjørnet af emnet fra bevægelsens visioner til en teoretisk velfunderet beskrivelse af det (dengang) nye museumsbegreb. Bogen er smukt illustreret og det lækre layout, som Michael Jensen står for, gør det til en fornøjelse at holde bogen i hånden. Det ændrer dog ikke på, at der er tale om et relativt tungt videnskabeligt værk for de få.

Vil man have en bredere introduktion til emnet er der flere muligheder. Fx Leve plakaten fra 2004.

Et grundigt videnskabeligt værk om en vigtig periode af plakatkunstens historie.


Weekendavisen

d. 3. Jan. 2014

By

By

Bo Bjørnvig

d. 3. Jan. 2014


Kunstmagasinet Janus

2014, nr. 4

By

By

Erik Meistrup

2014, nr. 4