Books / fiction for children / eventyr

Prinsessen der altid havde ret


Description


Den giftefærdige prinsesse vartes op af en flok prinser, som giver hende ret i alting. Men så møder hun en lille mus, der har sin helt egen mening.

Reviews (7)


The libraries' assessment

d. 23. Aug. 2016

By

By

Henriette Olesen

d. 23. Aug. 2016

Fantastisk billedbog om en prinsesse, der altid har ret. Kan læses til børn fra 3 år og opefter.

Prøv at forestille dig en prinsesse.... sådan starter Aakesons historie om prinsessen, der altid havde ret. Prinsessen bor på en slot, og hun finder hurtigt ud af, at hun altid har ret. Der kommer mange prinser til slottet,for at gifte sig med prinsessen, og de giver hende alle ret i alt, hvad hun siger. Så selvfølgelig tror prinsessen, at hun altid har ret, men så en dag møder hun en mus. Musen giver ikke prinsessen ret, tværtimod, og det er faktisk ikke helt tosset. Billedbogen udkom første gang i 1996. Her er den genudgivet med Siri Melchiors illustrationer.

En skøn Aakeson-historie, hvor det underfundige og pudsige går hånd i hånd med ironi og humor. Det er en skøn fortælling med mange lag og plads til gode samtaler. Siri Melchiors enkle streg passer perfekt til denne historie. Den understreger prinsessens mange udtryk og humoren i historien.

Aakeson er svær at sammenligne med andre. Med illustrationerne af Siri Melchior minder bogen om hans Lili børster tænder.


The libraries' assessment

d. 17. June 2005

By

By

Lise Lotte Larsen

d. 17. June 2005

Vi kender denne titel i børnebiblioteket som billedbog fra 1996. Denne bearbejdede udgave i serien Læs for sjov er virkelig blevet en anden bog i en anden genre – først og fremmest til selvlæsning for begynderlæsere. Størrelsen er næsten halveret, og det voldsomme og næsten anmassende der er en del af pointen med ill. i billedbogsudgaven forsvinder i den nye udg. Sproget er forenklet ved at udelade og erstatte exotiske, øregangsgufsord med kortere og mere frekvente ord. Og sætninger er delt op og kortet af, så den vil ikke være samme på en gang mundrette og ekvilibristiske oplæsningsbog. Men det er stadig et vellykket bogværk, mere farverig end den brede masse af letlæsningsbøger. Og den nye tekst- og billedfordeling der har været nødvendig er faldet fint ud. Så den skøre historie om prinsessen der mangler modspil fra alle sine tilbedende prinser og derfor ender med at gifte sig med en mus, der er den eneste der tør indrømme at den elsker det, som prinsessen hader mest af alt – nemlig ost, kan sagtens anskaffes uanset om man har billedbogen endnu eller ej. I første række til selvlæsning for begynderlæsere (ca. 7 år).


The libraries' assessment

d. 22. Apr. 1996

By

By

Vibeke Munch Kofoed

d. 22. Apr. 1996

Dette er den anden billedbog med tekst af Aakeson og illustreret af en debutant fra en af de grafiske skoler i Danmark. Tidligere udkom Og så er det godnat (1996) med spændende ill. af Cato Thau-Jensen. Også her er det en typisk Aakeson-historie, skør og utaditionel, om en ikke helt almindelig prinsesse. Hun vartes op af et bundt kedsommelige friere, der alle kappes om at give hende ret i et og alt. Da hun møder en lille mus opdager hun imidlertid at modstand er mere spændende end hykleri. Hun gifter sig derfor med musen og får en flok frække unger med knurhår. De fremtrædende billeder er malet helt i tråd med den farverige og respektløse historie i en crazy, humoristisk streg med overdådige og groteske scenerier i dristige akvarelfarver. Det hele er dog flot styret med god grafisk balance i billederne, som uden at virke overlæssede gør brug af skæve vinkler, overdrivelser, en ret vild (både spids og krøllet) streg og en farveskala, der nok kan tage pusten fra de fleste. En helstøbt, gennemført skæv og utraditionel prinsessehistorie for de ca. 4 - 6 årige med sans for humor af den mere krøllede slags.


The libraries' assessment

d. 22. Apr. 1996

By

By

Jens Verner Nielsen (skole)

d. 22. Apr. 1996

Billedbogen rummer en herligt sprogsprudlende oplæsningshistorie bl.a. om modsætningerne, der mødes. Den er til fornøjelse for årgangene omkring skolestarten, hvor børnene kan fornemme, at der her er et helt traditionelt eventyr - bare vendt halvanden gang rundt - og mærke ironien og den ind imellem sorte humor, der også skinner igennem de sproglige underfundigheder, og samtidig fornemme den alvor og troværdighed, der også er i skildringen af de agerendes følelser og fornemmelser. Nok er det den frodige tekst i et til tider lidt overfriskt talesprog næsten samtalende med læseren, der bærer historien, men illustrationerne spiller meget flot op til teksten. De er til grin og sjov fra det første billede, men også med den dobbeltbundethed, der viser hykleriet i grinene. Sprælsk varierede opslag med fart og lethed i overraskende udtryk bogen igennem. De er tegnede med hurtige streger i en løs kontur med groteske overdrivelser i udtrykkene. En ombejlet prinsesse får altid ret i alt af de underdanige bejlere, men da hun møder en mus, der bare elsker den ost, hun ikke kan døje, gifter hun sig med den. "Det lyder jo lidt mærkeligt, men det er der så meget der gør, russisk for eksempel ..".


Det fri aktuelt

d. 24. Apr. 1996

By

By

Steffen Larsen

d. 24. Apr. 1996


Berlingske tidende

d. 14. Jan. 1997

By

By

Kari Sønsthagen

d. 14. Jan. 1997


Politiken

d. 30. May 1996

By

By

Klaus Rothstein

d. 30. May 1996