Overbevisende flot romandebut. Den handler om en voldsomt dysfunktionel familie, hvor incest, alkoholisme og psykisk sygdom florerer, uden nogen griber ind. Der står meget mellem linjerne i romanen, som kræver en opmærksom læser. Hvid forside med en lille sommerfugl.
Et barn bliver gjort rigtig meget fortræd i denne roman. Allerede som 4-årig bliver hun voldtaget af sin far, og overgrebene fortsætter til hun psykisk nedbrudt flytter hjemmefra. Halvlillesøsteren får samme tur, og de skiftende koner efterlades som ringvrag. På et tidspunkt er en socialrådgiver inde over, men uden at tingene ændrer sig til det bedre. I punktnedslag følges pigen, fra hun er 4 år, til hun som 26-årig er indlagt på en psykiatrisk afdeling. Hendes opvækst har været et helvede af skyld, skam, magtesløshed, fortrængning, fremmedgørelse og selvdestruktion, og det er konsekvent og nådesløst skildret med pigens eget distancerede forhold til sig selv og sin krop. En knugende læseoplevelse, hvor sprog, form og indhold spiller fint sammen.
Christel Wiinblad (f. 1980) er uddannet på Forfatterskolen og har i 2008 udgivet digtsamlingerne 49 forelskelser og Min lillebror. Sidstnævnte handler om broderens selvmord, så det er store smertepunkter, som Wiinblad beskæftiger sig med.
Flot romandebut om incest og dysfunktionelle familieforhold. Den henvender sig især til vante læsere med interesse for ny dansk litteratur, og de vil få en knugende og overbevisende læseoplevelse.