Books / fiction / roman


Description


Halvdokumentarisk roman af en af beatgenerationens store forfattere om hans ophold i Mexico omkring 1950. Skildrer hans kærlighedsforhold til en anden ung amerikaner, livet på barerne, narkotikamisbrug og jagten på det sagnomspundne stof "yage" i Amazonlandet.

Reviews (10)


The libraries' assessment

d. 20. Nov. 2017

By

By

Tina Schmidt

d. 20. Nov. 2017

Om en heroinjunkies natlige jagt efter sex og fix. For læsere med interesse for de amerikanske kultforfattere.

Heroinjunkien Lees jager manisk rundt i Mexico Citys snuskede underverden. Altid på jagt efter et fix eller sex. Sex kan han altid få hos byens tvivlsomme personager, men en dag forelsker han sig i den unge Eugene Allerton, der godt kan lide stoffer, men ikke mænd. Lees besættelse af drengen tager til, og han betaler ham derfor for at tage med til Sydamerika på jagt efter yage, et indiansk rusmiddel. "Queer" er et af Burroughs' tidlige værker og samtidig et af de mest selvbiografiske.

Muligvis den mest kraftfulde beskrivelse af patetisk og selvfornedrende kærlighed, jeg nogensinde har læst. Ikke Burroughs' bedste værk, men stadig en vigtig brik i forfatterskabet.

QueerNøgen frokostVejene - det oprindelige manuskriptAmerika jeg har givet dig alt og nu er jeg intet er den tidligere udgave fra 1995. På dansk foreligger i øvrigt Nøgen frokost. Andre beatforfattere kunne være Kerouac Vejene - det oprindelige manuskript eller Ginsberg Amerika jeg har givet dig alt og nu er jeg intetQueer er den tidligere udgave fra 1995. På dansk foreligger i øvrigt . Andre beatforfattere kunne være Kerouac Vejene - det oprindelige manuskript eller Ginsberg Amerika jeg har givet dig alt og nu er jeg intetQueer er den tidligere udgave fra 1995. På dansk foreligger i øvrigt Nøgen frokost. Andre beatforfattere kunne være Kerouac eller Ginsberg Amerika jeg har givet dig alt og nu er jeg intetQueer er den tidligere udgave fra 1995. På dansk foreligger i øvrigt Nøgen frokost. Andre beatforfattere kunne være Kerouac Vejene - det oprindelige manuskript eller Ginsberg .


The libraries' assessment

d. 18. Dec. 2018

By

By

Mogens Faber

d. 18. Dec. 2018

Berus jer, sagde Baudelaire, og det har man så siden gjort i kunstnerkredse, ikke mindst The Beat Generation, der i slutningen af fyrrerne søgte nye horisonter og erkendelser. En af tidensbeatnicks var Burroughs, der i sit tidlige forfatterskab fortæller om sin nomadetilværelse, afhængighed af narkotika og sit liv som bøsse. Først i Junkie, der udkom på dansk i 1966, senere og megetoverbevisende i Nøgen Frokost (danske udgaver: 1967 og 1984). Mellem disse to bøger ligger den del af Burroughs' liv, der beskrives i bogen her. Lee, som bogens hovedperson kaldes, bor i MexicoCity, hvor han for studiestøtte fra USA lever godt og fedt. Han møder den yngre Allerton, som han forfører, men som er mere interesseret i piger. Sammen tager de til Ecuador i jagten på stoffetyage, dog uden at finde det. Lee vender tilbage til Mexico via Panama uden Allerton og forbliver den illusionsløse antihelt, rastløs og pågående, verdens centrum, hvad enten tingene lykkes for ham,eller han døjer med sineabstinensanfald. En roman, der bevidst fravælger det udviklingspræg, der kendetegner den klassiske roman, men som sideløbende med Kerouacs bøger kan læses som et udmærketportræt af den første hippie-generation. Forfatterens forord til udgivelsen i 1985 giver læsningen en særlig dimension ligesom det udmærkede efterord af Paul Bowles om hans møde med Burroughs iTanger.


Berlingske tidende

d. 15. June 1995

By

By

Henrik List

d. 15. June 1995


Jyllands-posten

d. 15. May 1995

By

By

Lars Ole Sauerberg

d. 15. May 1995


Kristeligt dagblad

d. 9. Aug. 1995

By

By

Kasper Nefer Olsen

d. 9. Aug. 1995


Det fri aktuelt

d. 19. May 1995

By

By

Benn Q. Holm

d. 19. May 1995


Litteraturmagasinet Standart

Årg. 9, nr. 3 (1995)

By

By

Carsten Madsen

Årg. 9, nr. 3 (1995)


Pan-bladet

Årg. 42, nr. 7 (1995)

By

By

mu

Årg. 42, nr. 7 (1995)


Politiken

d. 12. May 1995

By

By

Bo Tao Micha¨elis

d. 12. May 1995


Information

d. 20. May 1995

By

By

Peter Laugesen

d. 20. May 1995