En kræftsyg mand bruger sin sidste tid til at finde ud af, hvad der førte til, at datteren var med i et kollektivt selvmord fem år tidligere. Fortællingen om datterens liv med en opvækst i tiden omkring Estlands selvstændighed henvender sig bredt til læsere af psykologisk eller samfundskritiske europæisk litteratur.
Fortællingen starter som en familiehistorie, hvor Annis forældre mødes og får deres eneste barn. Det er under Sovjettiden, men i Annis første skoleår frigives Estland fra Sovjet. De oplever at hendes lærer fra den ene dag til den næste skifter side. Anni studerer på universitet og er et år i Paris, mens forældrene bliver skilt. I Paris ændrer hun sig, opgiver sin akademiske karriere og flytter i et kunstnerisk, religiøst søgende kollektiv på landet i Estland. Det er den første bog på dansk af den estiske forfatter, der har en større produktion af skønlitteratur, oversættelser samt videnskabelige værker bag sig.
Hvordan spændingerne omkring Eslands selvstændighed opleves på familieniveau, hvad der danner det enkelte individ og individet kontra fællesskabet er de centrale emner, og de sætter tankerne i gang hos læseren. Velskrevet roman med en god opbygning, der fastholder læseren i et forsøg på at forstå baggrunden. God læsekredsbog.
Sofi Oksanen behandler samme emner i sine romaner. Selv om Rein Raud har en mere nøgtern, neddæmpet skrivestil vil de have samme læsere.