Frydenlunds serie om politiske og nyere historiske emner henvender sig primært til ungdomsuddannelserne. Kan med udbytte læses af voksne, heriblandt lærere i folkeskolen.
Med udgangspunkt i miséren omkring Radio Oasen - Danmarks eneste nationalsocialistiske debatradio - beskrives indledningsvis hvor ømtåleligt, hvor kompliceret og hvor nuanceret debatten omkring ytringsfrihed og dermed også menneskerettighederne nødvendigvis må anskues, vurderes og føres. Herefter gennemgås grundigt og forbilledligt klart historien om vores rettigheder som borgere i verden gennem mange eksempler og konkrete diskussioner: om ytringsfriheden og dens grænse, om retten til livet, forholdet mellem religion og rettigheder, om 11. september. Om globale fremskridt, regionale kampe og lokale overgreb. Velvalgte s/h fotos bryder og supplerer teksten glimrende. Der henvises til de mange brugte kildetekster bagest i bogen. De kan findes i fuld længde på medfølgende netadresser, hvor der ligeledes er uddybende arbejdsspørgsmål til de enkelte kapitler.
Der findes en del bøger om samme emne, dog oftest med fokus på et snævert emne, fx ytringsfrihed eller børns rettigheder.
Til trods for at der findes en del bøger om emnet, aspirerer denne bog, via en redelig, nuanceret og overskuelig fremstilling, til at indgå i ungdomsuddannelsernes og bibliotekernes basissamling. Ligeledes anbefales bogen varmt som inspiration og informationskilde generelt til lærere i historie, samfundsfag, m. m.