Bøger / skønlitteratur / roman

Revolution eller dragen der ville være blå : en kinesisk æskeroman


Beskrivelse


Sømandspræsten Malthes møde med den ældste kinesiske bog I Ching bliver starten på et skæbnesvangert og hæsblæsende eventyr i østens mystik. Malthe må snart stille spørgsmålstegn ved alt han i forvejen har lært.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 11. okt. 2010

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 11. okt. 2010

Målgruppe er de som søger intelligent spænding, gerne med filosofisk og spirituelt indhold. Mulig kult-roman, måske især for yngre læsere.

Forfatteren romandebuterer med denne finurlige roman, der ikke helt ligner noget andet. Romanens undertitel røber lidt af det univers man som læser kastes ind i: "En kinesisk æskeroman". Så allerede her antydes bogens brydningspunkt mellem vestens og østens kultur. Og da også "I Ching", gammel kinesisk spådoms- eller vejlednings-system, nøje beskrives i et tillæg i bogen, spænder jeg uvilkårligt alle sanser. Her er måske noget anderledes, underholdende og potentielt interessant. Denne forventning forløses delvist af et effektivt plot. Sømandspræsten Malthe Nyhuus, der har job og familie i Singapore kastes ud i et hæsblæsende og skæbnesvangert eventyr, hvor ingredienserne bl.a. er utroskab, mord, østens mangetydige mystik, buddhisme og hvad mon det er for en mystisk drage nævnt i titlen? Det kommer skæbnesvangert til et brud med alt det, præsten tror, han tror på. Romanen er ikke for alle og enhver. Den er skrevet i dagbogsform, og det kræver en rutineret læser at få rede på den ret dybsindige handling.

Som underholdende præsentation af et filosofisk verdensbillede minder det mig om Jostein Gaarders bøger, men Jon Varangian er nu helt sig selv.

Ret vellykket roman, der godt kunne blive kult for en mindre målgruppe af især yngre rutinerede læsere.


Jyllands-posten

d. 3. jan. 2011

af

af

Johnny Harboe

d. 3. jan. 2011



Informationer og udgaver