Flot stor bog med holdning til sommerhusliv og sommerhuse især, set i helheder og æstetik. Til sommerhusejeren som sammen med forfatterne kan fundere over, hvad gør et "rigtigt" sommerhus.
En lystrejse i ord og billeder kalder de tre forfattere - en arkitekt, en landskabsarkitekt og en fotograf - bogen. Her giver de svaret på, hvorfor danskerne valfarter til deres sommerhuse, og hvilket frirum det er der venter dem, når sommerhuset lever op til det, der stadig er tanken med de eftertragtede åndehuller. Bogen består for en stor del af Jens Lindhes fotografier, som ikke ligner den gængse definition på sommerhusbilleder: flotte huse og checket indretning. I stedet vises fortrinsvis huse med en historie, huse i landskaber, årstider, billederne man ser fra husene med enkelte kig indenfor også. Her er de nyere huse og de slidte, gamle, ifølge forfatterne fredningsberettigede for stadig at dokumentere, hvor enkelt det kan gøres at skabe bygningskunst for små midler. Et historisk tilbageblik ser bl.a. på guldalderens natursyn, landstederne og de mange fine sommerhusforslag, der kom ud af arkitektkonkurrencerne efter 1. verdenskrig. Her var målet at tænke nødvendigt, småt og genialt, men vigtigst at tage udgangspunkt i det landskab, husene skulle placeres i.
Der er p.t. ingen andre bøger med denne bogs perspektiv.
En både flot og anderledes bog, som sætter sommerhuslivet i perspektiv på et mere æstetisk plan, og som man kunne ønske for alle sommerhusejere at stifte bekendtskab med.