Henvender sig til alle, der står for at skulle lede frivillige. Dog kan flere af værktøjerne også bruges i andre ledelsessammenhænge.
Bogen er et meget konkret praksisorienteret bud på ledelse af frivillige. I 7 kapitler kommer forfatterne rundt om konkret ledelsespraksis. Først får vi en introduktion til emnet, dernæst om motivation, der er en altafgørende faktor i arbejdet, godt gruppesamarbejde, håndtering af konflikter og til slut noget om, hvordan man tager den svære samtale, hvis en frivillig ikke kan bruges. Bogen er fyldt med skemaer og praktiske øvelser fx til afklaring af egen ledelsesstil. "Ingerfair" er en konsulentvirksomhed, der uddanner frivillige og ansatte, der arbejder med dem. Det er den anden håndbog i serien Udvikler bæredygtige frivilligmiljøer. Den første handler om at skrive strategier og politikker, og de to bøger supplerer således hinanden. Bøgerne bygger på det systemiske ledelsesbegreb.
"Ingerfair" har også udgivet grundbogen Frivilligkoordinering - hvorfor og hvordan. Bogen her er en underbygning af dennes kapitel 7. Der er flere andre bøger om emnet, fx den ret omfattende Ledelse af frivillige. Men "Ingerfair" har stor, praktisk viden om emnet.
Et meget praksisorienteret bud på, hvordan man leder frivillige med rigtig mange øvelser, der kan bruges sammen med grundbogen.