Books / fiction for children / roman

Sagaen om Snorre Gode


Description


Forfædres rivalisering, politiske giftermål, utroskab og hævndrab danner baggrund for en række stridigheder, som ender med, at Snorre Gode i 35-årsalderen er den mægtigste mand på Island. Genfortalt efter den islandske saga af samme navn.

Reviews (3)


The libraries' assessment

d. 18. Dec. 2018

By

By

Karsten Strauss (skole)

d. 18. Dec. 2018

Sagaen om Snorre Gode er mere en fortælling om rivaliserende slægter end historien eller fortællingen om en enkeltperson. 1 starten af fortællingen berettes om Snorres forældres bosættelse påIsland, samt familiens forhold til de øvrige "nybyggere" på øen, samt deres indbyrdes magtforhold. Derefter berettes om Snorres besværligheder med at tilkæmpe sig magten som høvding samt alle degenvordigheder dette medfører. Igennem hele handlingsforløbet berettes om et utal af personer og slægter som til tider kan være svære at holde styr på. Ligesom i de øvrige sagafortællingerfortælles på en spændende og afvekslende måde om de barske forhold der herskede på Island i perioden omkring år 900 til ca. år 1100. På det tidspunkt var Snorre godt 35 år gammel, og han har ca.halvdelen af sin levetid tilbage. - En velskrevet og spændende bog der henvender sig til de læsere der vil danne sig et billede af forholdene og problemerne på Island i den omtalte periode. Tilselvlæsning fra 13-års alderen.Bogen har indholdsfortegnelse, et kort afsnit om forfædrene, selve handlingsforløbet, et kort efterskrift, flere kort over det omtalte område på Island, samt etudførligt personregister. Bør indgå i basissamlingen.


The libraries' assessment

d. 18. Dec. 2018

By

By

Annette Ingeman Pedersen (børn)

d. 18. Dec. 2018

Sagaen om Snorre Gode er hovedsagelig en række fortællinger om stridene personer og slægter, mere end den drejer sig om Snorre selv. Med Snorre som den centrale person oprulles et sindrigt netaf kampe, drab og efterfølgende hævn og retssager. Sagaen er fundamentalt spændende, men de mange småhistorier og det store persongalleri med dets mange familieog afhængighedsbånd gør handlingenkompliceret på trods af KB's gode sproglige bearbejdelse. Det gør tilegnelsen endnu vanskeligere, at Snorre står relativt svagt i sammenhængen. Der er søgt at råde bod på dette med landkort,personoversigt og et kort resumé af Snorre Godes liv. Erik Hjorth Nielsens illustrationer rammer perfekt sagaens barske tone. Ligeledes er det indbydende farveomslag fyldt med dramatik.Læserkredsen vil trods bogens kvaliteter nok begrænse sig til børn, der i forvejen er interesseret i og nogenlunde fortrolig med emnet. Fra 12 år.


BUM

årg 4, nr 9/10 (1986)

By

årg 4, nr 9/10 (1986)