"Hvem er han?" spurgte en ung kollega, da jeg glad kom viftende med disse to bind, så I må godt tænke på direkte formidling i booktalks, udstillinger og anbefalinger. Både bøgerne og brugerne fortjener det, for Villy Sørensen er tidløs og kan nydes af alle aldre og begge køn, især - selvfølgelig - af alle med opladt sind for det skæve og sære.
Det har været en fornøjelse at læse og genlæse Villy Sørensens historier, der her for første gang præsenteres samlet. Føste bind er de tre "store" Sære historier, 1953, Ufarlige historier, 1955, og Formynderfortællinger, 1964, samt De mange og De enkelte og andre småhistorier, 1986. Andet bind er den posthume 55 bagateller, 2002, efterfulgt af gendigtningerne af myter med mere, hovedsageligt fra 1980'erne, her er hovedværkerne Ragnarok, 1982, og Apollons oprør, 1989. Nogle af disse fortællinger har stået i børnebiblioteket, og det var synd for de voksne, men de får så heldigvis chancen nu. Gert Posselt har gjort det flot med redigering, noter og efterord. Dejligt boghåndværk, god typografi. Villy Sørensen (1929-2001) er et uomgængeligt dansk forfatterskab, allerede klassiker, men let at læse og slet ikke tung.
De tidligere udgaver af forfatterens værker er selvfølgelig mere håndterbare med hensyn til sidetal, men mange af dem har gamle omslag, som ikke "sælger".
Villy Sørensens historier er tidløse og letlæste mesterværker. Kan læses for sjov, for oplevelse, for overraskelse og for eftertanke.