Bogen vil nok fortrinsvis appellere til den private læser, der enten vil bruge den til forandring af egen livssituation eller eventuelt til ledere, som ønsker ny inspiration i arbejdet med en medarbejdergruppe. Dog vil jeg ikke betegne bogen som decideret ledelseslitteratur.
Forfatterparret er ophav til bogen Skabt til at klæbe, 2009. Problemet omkring forandringsskabelse drejer sig om kampen mellem det rationelle og følelserne. Forfatterparret bruger billedet: rytteren og elefanten. Rytteren er fornuften, der styrer, elefanten er følelserne, der et langt stykke ad vejen lader sig styre, men som i virkeligheden er langt stærkere end rytteren og tager magten, hvis den vil. Det spinder de en lang ende over, hvor de underbygger med utallige eksempler og undersøgelser. De kommer selvfølgelig også ind på, hvilke værktøjer, man skal tage i anvendelse, og hvordan man opretholder forandringen. For den motiverede læser er her meget godt at hente. Men bogen er lang, og der er ikke rigtig nogen indgange i form af indholdsfortegnelse eller stikordsregister. Derimod noter og litteraturliste.
Når det gælder misbrug af enhver art findes Varig forandring, 2008. Når det gælder ledelse findes der utallige. Her vil jeg nøjes med at nævne Teori U som ramme for innovativ organisationsudvikling, 2012.
Bogen kan både bruges, hvis man ønsker at forandre egne mønstre og også til at forandre mønstre blandt en medarbejdergruppe, idet den arbejder med en model, der kan anvendes bredt.