Bøger / faglitteratur

Skolens teammøder : facilitering og refleksive processer


Beskrivelse


Samarbejdet i skolens forskellige team finder ofte sted på møder. Lærere og pædagoger er dog sjældent vilde med klassisk autoritær mødeledelse, så møderne i skolens team er ofte ustyrede og selvorganiserende. Ofte dominerer de meget-talende, det er svært at holde fokus, diskussioner tager meget lang tid og mødet trækker tænder ud. Hvis møderne skal skabe både mening for deltagerne og værdi for eleverne, skal de understøttes af en facilitator, der kan styre samtalen på en mere aktiv, målrettet, understøttende og involverende måde. Når den fælles opgavefordeling således afvikles lettere med facilitering, bliver der bedre plads til videndeling, refleksion og egentlig pædagogisk udvikling i teamet. Denne bog viser hvordan.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 9. jan. 2015

af

af

Henrik Munch Jørgensen

d. 9. jan. 2015

"Skolens teammøder" er opskriften på, hvordan teammøder og -samarbejde kan organiseres, så det skaber mere mening for alle deltagere. Bogen henvender sig til lærere, pædagoger og ledere i den pædagogiske verden, som ønsker at opkvalificere teamsamarbejdet.

Bogen beskriver, hvordan teamet skal facilitere sig og opgaverne fordeles, så møderne bliver mere konstruktive og effektive, afvikles lettere og alle deltagere bliver hørt. Derudover gives der ideer til forskellige processer og arbejdsformer, som teamet kan anvende, når de skal videndele og reflektere.

En virkelig god udgivelse, som gør det let for lærere og pædagoger at optimere mødekulturen og udbyttet af møderne. Bogen er velskrevet, inspirerende og meget praksisorienteret. Teorierne bag mødestrukturen og de refleksive processer er velbegrundede, og samtidig lette at gå til og anvende rent praktisk.

Der findes meget lidt litteratur om afholdelse af teammøder. Denne udgivelse er derfor en meget velkommen titel. Bogen kan suppleres med Rasmus Alenkærs Narrativ team-refleksion - i praksis.


Fagbladet folkeskolen [online]

d. 3. juni 2015

af

af

Christina Hostrup

d. 3. juni 2015