For læsere med interesse for efterretningsvæsenet og for forholdene under den kolde krig.
Forfatteren Arne Herløv Petersen (AHP) blev tilbage i 1981 sigtet efter den såkaldte milde spionageparagraf for at have optrådt som såkaldt påvirkningsagent for Sovjetunionen. Sagen blev slået stort op, men endte med et tiltalefrafald der efterlod AHP i et juridisk tomrum, uden mulighed for at bevise sin uskyld. Han har heller ikke haft mulighed for at forklare sig over for PET-kommissionen, der udførligt beskriver hans sag og bl.a. citerer fra de dagbøger, han i sin tid fik beslaglagt. Det er baggrunden for, at han tager til genmæle i dette velskrevne og til tider underholdende partsindlæg, hvor han giver sin egen fremstilling af spionsagen og uddeler grove hug mod PET-kommissionen og dens medlemmer.
I Spionsigtet, 1983 beskrev AHP også sin opfattelse af sagen mod ham. Den er også udførligt behandlet i PET-Komissionens beretning bind 13, 2009, der handler om KGB's kontakt- og agentnet i Danmark og sagerne i PET's arkiv vedrørende Arne Herløv Petersen og Jørgen Dragsdahl.
Partsindlægget fra forfatteren Arne Herløv Petersen om den gamle spionsag mod ham giver et interessant indblik i efterretningsvæsenets virke og i forholdene under den kolde krig.