Henvender sig primært til en bred vifte af professionelle som beskæftiger sig med unge og bander.
På baggrund af eksisterende viden beskriver 17 forfattere med både forskningsmæssig og praktisk baggrund i denne antologi om forskellige aspekter af det komplekse begreb "bander". Bogen er inddelt i 4 sektioner: bandebegrebet i relation til kriminalitet; ungdomskultur og bandekultur; specifikke indsatsområder som fx politi og kommunale udfordringer og til sidst forskellige synsvinkler på bandeproblematikken. Bogens udgangspunkt er den hidtidige begrænsede behandling af, hvad der skaber grobund for banderne på trods af bandefænomenets omfang i diverse medier og presse. Bogen er med til at nuancere bandebegrebet, højne forståelsen for fænomenet og dermed skabe bedre forudsætninger for relevante kort- og langsigtede samfundsmæssige tiltag.
Der findes ikke meget om hvorfor bander opstår og deres baggrund, men flere bøger beskæftiger sig på forskellige niveauer og med forskellige vinkler med bander og bandekrig. Nævnes kan Bandekrig : blodbrødre og håndlangere, 2010 Seje tøser - stakkels piger 3. udgave 2009 og Den hårde kerne, 1998.
En forskningsbaseret antologi om bander, ungdomskriminalitet og ungdomskultur skrevet på baggrund af eksisterende erfaringer, viden, undersøgelser og gældende forskning.