Paris og livet i de internationale presse- og kunsterkredse danner ramme for skildringen af en dansk journalists psykiske sammenbrud. Til læsere af danske klassikere.
"Slangen i brystet" er en genudgivelse af Henrik Slangerups romandebut fra 1969. Romanens hovedperson Max Mollerup er i 1960'erne korrespondent i Paris for en københavnsk avis. Hans liv går langsomt i opløsning og han begår flere dumheder, som resulterer i angst og forfølgelsesvanvid. Noget der ikke ligefrem er med til at gøre hans ophold lettere. Slangerup har et langt forfatterskab bag sig.
Bogen har efterhånden fået klassiker-status. Slangerups skrivestil er humoristisk og han har et godt øje for at udstille kulturparnasset. Man kommer ikke til at holde af hovedpersonen Mollerup, men man er godt underholdt. Selvom bogen foregår meget af tiden i Paris er den endnu mere et syn på, hvordan vi danskere er. Skriftstørrelsen i bogen er meget lille, det gør det noget anstrengende at læse bogen.
Bogen er en genudgivelse, uden andre ændringer end forsiden. Bogen er en klassiker og minder meget om en anden klassiker, Tom Kristensens Hærværk (Ved Torben Jelsbak).