Under overfladen kan en normal familie bære på mange hemmeligheder. Men hvad sker der, hvis sygdom får facaden til at sprække? For læsere af danske socialrealistiske romaner.
Joan og Bjørn er ægtepar og forældre til pigerne Liv og Rosa. Udadtil er de en almindelig dansk kernefamilie, men under overfladen ser det anderledes ud. Joan har smerter i underlivet og det viser sig at hun har kræft. Bjørn har fokus på sin cykling, og han har også en affære. Liv og Rosa lever deres teenage- og ungdomsliv, med for meget druk og stoffer. Sideløbende med denne fortælling er dagbogsblade, hvor Joans barndom bliver synlig. Hun viser sig at være opvokset i en familie, hvor faderen har misbrugt sine døtre seksuelt. Da Joan dør, finder Liv dagbogen, og dette giver en uventet og ubehagelig overraskelse. JG Gylling har også udgivet "Endorfino", 2015.
Denne bog overrasker ved læsning, idet indholdet er ganske anderledes end det forsidebilledet og bagsideteksten signalerer. Det er en udmærket og lidt tragisk, socialrealistisk hverdagsfortælling, hvor misbrug og svigt sætter spor ind i den næste generation. På trods af lidt svage karakterskildringer visse steder, bliver man som læser både rørt og underholdt.
Bogen minder mig om andre danske romaner om personer på kanten af samfundet, som man fx ser hos Erling Jepsen, uden dog at være på niveau med dennes forfatterskab.