Der er fordele og ulemper ved at være lille. Det finder gravhunden, Gustav, ud af, da han udforsker den store verden. Sød billedbog om identitet, eventyrlyst og om at være tilfreds med den, man er. Til børn fra 3-6 år.
Den lille gravhund, Gustav, er træt af sine korte ben. Han kan ikke se eller nå noget, der er over snudehøjde. Alt og alle er højere end ham, og han føler sig lille og ubetydelig. I et vindue i en af byens butikker har de tv-skærme, der viser de skønneste landskaber, og Gustav drømmer om at se sådan en udsigt i virkeligheden. En af Gustavs hundevenner giver han et tip om at tage hen til den store bro i centrum af byen, og deroppe oplever Gustav virkelig, hvor smuk verden kan se ud. Da mørket falder på, har Gustav svært ved at finde hjem, men katten Karl hjælper ham. Derhjemme får han lov at ligge i sofaen og blive forkælet med mad og nusseri. Så er det ikke så galt at være lille alligevel. Dette er Hans de Beers femte billedbog på dansk.
Sød fortælling om at acceptere sådan som man er skabt og kunne se fordelene i det. Teksten er fin, men det er især de søde tegninger med sjove perspektiver, der gør bogen god. Man fornemmer rigtigt, hvor lille Gustav er og føler sig.
Fordele og ulemper ved størrelser er også beskrevet i Luna og Lasse - sommetider er det fint at være lilleLille Hund og andre billedbøger. Bogen minder også om Lille Hund, der ligeledes viser verden fra en hundevinkelFordele og ulemper ved størrelser er også beskrevet i Luna og Lasse - sommetider er det fint at være lille og andre billedbøger. Bogen minder også om , der ligeledes viser verden fra en hundevinkel.