Roman fra en boligblok i Danmarks sociale udkant, hvor de lokale holder sammen mod politiet og Sus på 19 planlægger at dræbe sin far. Til alle mellem 15 og 95, der synes om ghettopoesi, socialrealisme og seje små kvinder.
Sus på 19 ligner et barn på 12 og hader sin far. Han sidder i fængsel for manddrab på hendes mor. Sus bror ligger på hospitalet med en granatsplint fra Afghanistan i hovedet. Sus selv har været en fighter hele sit liv, stjæler hvad hun skal bruge og ryger sine daglige joints. Først anskaffer hun sig en kat, så begynder hun at sælge hash for at skaffe penge til en pistol. Katten og naboerne, Adrian i kørestolen og den nye fyr med de sure dreadlocks, ændrer måske - eller måske ikke Sus' syn på verden.
Virkelig god ghettoroman med personer, man straks fatter interesse for. Lille, seje, omsorgssvigtede Sus er en særlig personlighed, og man ønsker bare at høre mere om hvordan det går hende. Men bogen slutter temmelig åbent, og således er den oplagt til diskussion i undervisning og læsekredse.
Den vrede poesi i livet på kanten af samfundet genkender vi fra forfatterens Et eventyrSubmarinoNordkraft og Submarino. Samme miljø skildres i Nordkraft og hos Jan Sonnergaard, Jakob Skyggebjerg, Morten Pape m.fl. Hovedpersonens hævnlyst og sammenbidte klejne statur minder umiskendeligt om Lisbeth Salander, velkendt hovedperson i Stieg Larssons krimierDen vrede poesi i livet på kanten af samfundet genkender vi fra forfatterens Et eventyr og . Samme miljø skildres i Nordkraft og hos Jan Sonnergaard, Jakob Skyggebjerg, Morten Pape m.fl. Hovedpersonens hævnlyst og sammenbidte klejne statur minder umiskendeligt om Lisbeth Salander, velkendt hovedperson i Stieg Larssons krimierDen vrede poesi i livet på kanten af samfundet genkender vi fra forfatterens Et eventyr og Submarino. Samme miljø skildres i og hos Jan Sonnergaard, Jakob Skyggebjerg, Morten Pape m.fl. Hovedpersonens hævnlyst og sammenbidte klejne statur minder umiskendeligt om Lisbeth Salander, velkendt hovedperson i Stieg Larssons krimier.