Film / nonfiction

Telefonbesked fra mor


Description


Med kærlig humor skildres de omgangsformer og rutiner, der præger forholdet mellem instruktøren, Edda Ros, og hendes maniodepressive mor. Hendes mor ringer konstant og lægger lange beskeder på telefonsvareren. Beskederne giver et intimt indblik i morens tankeunivers, bekymringer, længsel og undren.

Reviews (1)


The libraries' assessment

d. 2. Mar. 2012

By

By

Ellen Skall Sørensen

d. 2. Mar. 2012

Filmen kan bruges til at give unge med psykisk syge forældre værktøjer til at takle situationer med "småsære/alternative" forældre.

"Hej Edda, det er moren". Sådan starter instruktøren Edda Ros' mor sine mange og lange beskeder på datterens telefonsvarer. Ofte beskeder der manisk springer fra det ene emne til det andet. På sin vis er moren meget afklaret omkring sin situation; hun kalder sig selv småsær og lader sig i lange perioder indlægge, når tilværelsen er ved at overmande hende. Hun bor i en beskyttet bolig, men må kæmpe en kamp for at holde kontakten til familien - især kan det slå klik op til højtider, hvor hendes forventninger er alt for høje. Ekstramaterialet er et interview med moren i en af hendes bedre perioder, og et med instruktøren der via en gruppe af børn af psykisk syge forældre fik redskaber til bl.a. at lave telefonregler og klart at sige fra overfor moren.

Bibliotekerne har mange andre film om psykisk syge, bl.a. Dean - enkeltmandsprojektet, 2011 og Sarte sjæle, 2010.

Meget personligt, kærligt og humoristisk portræt af et liv med en psykisk syg mor. Filmen skildrer, hvordan instruktørens mor (trods gode perioder med stor indsigt i egen situation) fylder meget i omgivelsernes tilværelse.