Bogen henvender sig læsere med interesse for debatten om indvandrere, til sagsbehandlere og andre myndighedspersoner og til studerende på universiteternes socialvidenskabelige fag.
Forfatteren, der er dr.scient.pol., har fået støtte til udgivelsen af Akademiet for Migrationsstudier i Danmark. Bogen vil undersøge indvandrernes mobilisering, dvs. de kollektive strategier de benytter i kampen om ressourcer, rettigheder og idealer. Det gør den gennem en kortlægning af de sociale, religiøse og politiske organisationer, som indvandrerne har oprettet fra midten af 1960'erne og til i dag, og hvoraf de fleste er transnationale, dvs. strækker sig over landegrænser og til indvandrernes oprindelsesland. Ved siden af den grundige, kronologiske gennemgang af de mange typer af organisationer, indvandrerne har indgået i, har bogen også teoretiske afsnit om studiet af indvandrernes mobilisering. Trods det delvist akademiske sigte, kan teksten læses uden særlige forudsætninger.
Flemming Mikkelsen er medforfatter til I Danmark er jeg født -, 2010 der er en tilsvarende omfattende undersøgelsen af en række minoritetsunge mønsterbrydere.
Gennem en kortlægning af organisationsstrukturen blandt indvandrere og flygtninge fortælles en vigtig del af indvandrernes historie i Danmark i de sidste 50 år.