Hvordan har kristendommen gennem 2000 år mødt andre religioner? Det er der ikke bare ét svar på, for et komplekst samfundsmæssigt spil påvirker vores religionsmøder. For læsere der ønsker sig klogere på de religionshistoriske begreber og traditioner.
En fremstilling af hvordan kristendommen historisk har adskilt sig fra andre religioner og trosretninger og hvordan kirken, har mødt de anderledes tænkende og gået i dialog med dem. Optikken er dansk/europæisk og hovedvægten er lagt på mødet mellem islam, jødedom, katolicisme og protestantisme. Bogen giver et historisk blik på de tidligste menigheder og kirkefædres udformning af kirken, op til de første møder med islam. Vi hører om asatroens møde med kristendommen, om reformationen og om lutheranismens forhold til jødedom og osmannerriget. Det beskrives hvordan oplysningstidens teologi, peger frem mod bl. a. Grundtvig og en lang række teologiske tænkere i det 20. århundrede, en tid der byder på fornyede konfrontationer med nye ismer, og udfordringer med en voksende interesse for ateismen.
Bogen kræver noget af sin læser, men behovet for forhåndsviden og en forståelse for de mange teologiske begreber, udlignes i høj grad, da Peter Lodberg er en uhyre dygtig formidler og skriver levende og engageret om komplekse emner.
Læs også Religiøs mangfoldighed og religionsmøderKarma, koran og kirke om forskellige former for religionsmøder i Danmark, samt Karma, koran og kirke om kirkens udfordringer med andre religionerLæs også Religiøs mangfoldighed og religionsmøder om forskellige former for religionsmøder i Danmark, samt om kirkens udfordringer med andre religioner.