Målgruppen er lærerstuderende, undervisere på læreruddannelsen og lærere, - primært de, der er i gang med efteruddannelse.
Der anlægges i denne bog et helhedsorienteret perspektiv på undervisningsdifferentieringsbegrebet. I det første kapitel beskrives en række forskningsresultater, der alle fokuserer på, hvad god undervisning er. Dernæst præsenteres 5 forskellige teorier/tilgange til undervisningsdifferentiering og begrebet sættes ind i en bred sammenhæng. Herefter følger perspektiver på emner som klasseledelse, lærerroller, skoleledelse, teams og samarbejde med eksterne partnere. De tre forfattere har alle en baggrund indenfor det pædagogiske psykologiske område og Steen Hilling har tidligere udgivet en lang række bøger og artikler indenfor relaterede emner. Sproget er akademisk og den tættrykte tekst understøttes af modeller og figurer. Indeholder udførligt noteapparat og omfattende litteraturliste.
Der er gennem årene skrevet meget om emnet. En af de nyere bøger, der også samler op på, hvor begrebet undervisningsdifferentiering befinder sig lige nu, er Undervisningsdifferentiering : status og fremblik, redigeret af Niels Egelund i 2010.
En god helhedsorienteret indgang til nyere forskning indenfor undervisningsdifferentiering.