Primært til det modne stampublikum der gennem årene har været flittige lånere af Poupliers bøger. Med den korte mundrette stil kan bogen også målrettes mod nye læsere blandt andre ældre lånere, der ikke måtte kende ham. Også egnet til oplæsning.
Bag titlen på Poupliers første bog i flere år ligger et brudt løfte om ikke at udgive flere bøger efter Barbaroux' sidste tørn, 2009. Han er nu 86 år og synes stadig, at han har noget på hjerte om den verden, han er del af fra udsigtspunktet i det sydfranske paradis. Han vedstår sin alder og har ikke meget til overs for dem, der ikke gør. Det handler indledningsteksten "Kunsten at blive gammel" om. Og i "Sprogets markante forfald" begræder han det danske sprogs latrinære udvikling, der nu trænger helt ind i de journalistiske medier. Tonen er lidt mere munter i et par af de øvrige fortællinger, fx om de snakkesalige og kontaktsøgende provencalere og den livslange kærlighed til stedet og til det Danmark, han forlod. Men ellers er det lidt af en misantrop, der beretter om tidernes forfald i samfund og i medier. Han har skrevet over 40 bøger med erindringer og krimier m.m.
Bogen kan med alderdommen som tema minde lidt om Tage Voss i At visne lige glad og P.J. Snares nye Udflugter fra et sofabord.
Ny bog fra den gennem mange år populære danske skribent bosat i Provence. Tonen i fortællingerne er blevet mere kritisk end vennesæl i betragtningerne på tiden og menneskene, men pennen flyder stadig let for den nu 86-årige forfatter.