Lærebog for gymnasiale uddannelser og andre, der har brug for et overblik over unges psykologi, livsvilkår m.v.
Forfatteren debuterer som fagbogsforfatter efter 3 romaner 1974-2009, han er cand.mag. i dansk og psykologi. Bogen skitserer det ungdomspsykologiske og -sociologiske område med inddragelse af relevante teoretikere og identitetshistorie. Det giver et udmærket overblik, der især er egnet i undervisningssammenhæng og selvstudium. Bogen er skrevet i et letforståeligt sprog og fremtræder enkelt og overskueligt.
Sammenlignelig med Niels H. Jespersens Ungdom - psyke og samfund, 1986, et undervisningsmateriale med samme målgruppe (kan nu afløses). Ungdomspsykologi, 2002, red. af Ann Erling og Philip Hwang, henvender sig mere til forældre og andre voksne og har større fokus på ungdomsproblemer såsom misbrug, spiseforstyrrelser mv.
Overskuelig lærebog, beregnet for gymnasieuddannelserne, der gennemgår emnet ungdomspsykologi og sætter det i sammenhæng med kendte teoretikere. Bogen har en sociologisk og i mindre grad også identitetshistorisk vinkel, og er tilgængelig for målgruppen og for andre, der ønsker et opdateret overblik over emnet.