Egner sig for låneren der har interesse indenfor dansk historisk udvandring. Den opgaveskrivende låner er heller ikke glemt, hvis problemformuleringen er indenfor emnet. Til sidst kan bogen have stor lokalhistorisk interesse.
Denne bog omhandler 27 menneskeskæbner, hvoraf de 26 endte med at blive sendt af sted. Nogle til Amerika, andre til Canada og enkelte så langt som til Sydamerika. Af de 26 udrejste kom 9 tilbage til Lolland, hvor de igen blev "indlogeret" på anstalten ved Sakskøbing. Denne bog dækker og forener hele 3 analyseniveauer; den afdækker udviklingen af den forvaltningsmæssige praksis på en dansk arbejdsanstalt i perioden 1867-1930, derudover er der fokus på den retorik, der ledsagede den forvaltningsmæssige praksis og slutteligt analyseres datidens menneskesyn. Der er ligeledes en meget omfattende litteraturliste, som bogen afsluttes med. Selve bogen er udgivet i soft back kvalitet og indeholder enkelte billeder, samt et væld af citater.
Udvandring fra Danmark i et historisk perspektiv er ikke et ubeskrevet blad i dansk historie, men med særlig blik på Lolland bliver feltet noget mere begrænset. Derfor må min sammenligning henvise til en større artikel, så for yderligere litteratur se: "Udvandringen fra Maribo Amt 1850-1914" i Årbog for Lolland-Falsters Historiske Samfund, 2009.
En forholdsvis teksttung bog der desværre nok har en begrænset lånerskare. Jeg vil derfor anbefale indkøb med yderst forsigtighed, men bogen kan dog have stor lokal interesse.