Et fint portræt af menneskerettighedsforkæmperen Vera Chirwa fra Malawi fortæller om de mange menneskelige omkostninger, der er for dem, der ønsker en bedre verden. Det er både historien om landet Malawis udvikling og en kvindes kamp herfor. Den henvender sig til dem, der følger Afrikas udvikling og interesserer sig for mennesker, der gør en forskel.
Vera Chirwa er født i 1932 i det tidligere Nyasaland, nu Malawi, hvor hun på egen krop oplevede apartheid. Som ung mødte hun den politisk aktive jurist Orton Chirwa og sammen kæmpede de hele livet for demokratiet i en korrupt stat. Vera blev også jurist og engageret i menneskerettighedsbevægelserne og oprettede Malawis Kvindeforbund. I 1981 blev Vera, Orton og en af sønnerne overfaldet og sat i fængsel sigtet for forræderi mod diktatoren Banda. Her blev de i over 10 år udsat for ydmygelser og tortur. Orton døde, men efter frifindelsen kæmpede Vera videre.
Selvbiografien minder om E. Johnson-Sirleaf: Det barn bliver til noget stort, 2009, om Liberias kvindelige præsident.
Kampen for retfærdighed, basale menneskerettigheder samt demokrati styrede Vera Chirwas liv. Med livet som indsats arbejdede hun med stor viden og styrke for oprettelsen af en demokratisk stat. Det er en bevægende selvbiografi om en utrættelig kvinde med en ukuelig livsvilje der lige som Mandela i Sydafrika gjorde en forskel i Malawi.