Litteraturhistorisk fremstilling af de beskedne spor De Dansk Vestindiske Øer og livet dér har sat i litteraturen. For læsere med almen interesse for Vestindien og dansk litteraturhistorie.
Litteraturhistorie om de spor de Dansk Vestindiske Øer satte i litteraturen i både Danmark og USA i de år, øerne var dansk koloni og indtil ca. 50 år efter salget til USA. Gennemgangen er overvejende kronologisk, og de forfattere, der behandles, sættes ind i en historiske kontekst. Bogen tager fat i både kendte og ukendte forfattere, der i et eller flere værker har beskæftiget sig med øerne, fx H.C. Andersen, Henrik Cavling, Mary Farrington Forster, Louise Hørlyk, Hans Kirk og Thorkild Hansen.
Stilen er relativt causerende og sproget er gjort lidt gammeldags, måske for at matche de værker, der er under behandling. Den historiske rammesætning fungerer, men fokuserer meget på kirkehistorie på øerne og ikke så meget på fx handel og sociale forhold. Forfatterne har desuden valgt at lægge et snit udenom postkolonial teori, tilsammen gør det, at den ikke er meget oplagt til fx studerende. Bogens styrke ligger i at drage relativt upåagtede forfatterskaber som fx Louise Hørlycks frem, og her er der bestemt noget at hente.
Der er ikke mange danske udgivelser som denne. En bredere kolonihistorie findes i fx Danske kolonihistorierPeter von Scholten, og der er biografier om mange af de historiske personer, bl.a. Peter von ScholtenDer er ikke mange danske udgivelser som denne. En bredere kolonihistorie findes i fx Danske kolonihistorier, og der er biografier om mange af de historiske personer, bl.a. .