En stærk, personlig fortælling om at finde vej til frihed som ung dansk kvinde med afghanske rødder, om splittelse og hjemløshed, om kulturelt pres og et velmenende system-Danmark. For alle samfundsinteresserede, inkl. unge voksne og læsekredse.
Geeti Amiri, f. 1989, er dansk af afghansk familie og blev et par år efter faderens død fjernet fra sit hjem pga storebroderens vold. Hun er smuk, begavet, velformuleret, er succesfuld blogger og samfundsdebattør og regnes som mønsterbryder. I denne bog fortæller hun, hvordan glansbilledet af hende går i stykker efter en opslidende kamp for altid at fremstå som perfekt. Første del af bogen fortæller om hendes liv, i anden del går hun tilbage og fortæller forældrenes historie og om den kulturelle baggrund, der er en del af hendes skæbne.
En vedkommende, nuanceret, velskrevet beretning om at være fremmed og om den hjemløshed, der er prisen for at ville være sig selv: ikke leve op til normerne for afghanske kvinder, ikke være system-Danmarks medgørlige succes-historie, ikke være et glansbillede på andres præmisser. En fortælling om mod og oprør for at vinde frihed - men også om, hvad det koster.
Geeti Amiri nævner bl.a. Amalie Skram som én af de forfattere, der hjalp i hendes søgen efter identitet. Også Rushy Rashids selvbiografier, som fortæller om en vej til frihed. Andre nyere afghanske kvindeskæbner er fx Skæbnens spil.