Familieroman fra 1970'ernes fremtidsoptimistiske danske forstæder med pigen Merle som hovedperson. For læsere af dansk litteratur og af Folkets skønhed, som den er en selvstændig forlængelse af.
Merle bor i Værløse med sin storesøster, sin tørstige og kvindeglade far Erling og sin grønlandske og skelroseramte mor Ane. Der er altid drama i familien, hvor Erling tager på valsen, når Ane bliver for meget offer for sin skæbne. Eller omvendt. Erling og Ane gør det så godt, de kan, men børnene er meget overladt til sig selv og til tilfældigheder. Merle har det svært i skolen, hvor hun bliver mobbet på det grusomste, men hun er god til matematik, og derhjemme opholder hun sig helst i bøgernes verden. Ved siden af bor familien Pryds, som er lidt fine på den, men Merle leger af og til med pigen Merete. I Merles familie bliver det værre og værre, og til sidst rammer katastrofen.
Velskrevet roman, som optager læseren, men ind imellem må man holde den ud i strakt arm og tage en pause. Den detaljerede og hjerteskærende beskrivelse af Merles ensomhed, af familiens opløsning og moderens nedværdigende sygdomsforløb, er ikke rar læsning. Den er indlagt mange tidstypiske detaljer, som i begyndelsen er fascinerende for især de læsere, der selv husker tiden, men efterhånden kommer de til at virke lidt påklistrede.
Læs fx også Katrine Guldagers En uskyldig familieHvad man ikke vedFolkets skønhed og Anne Lise Marstrand-Jørgensens Hvad man ikke ved og naturligvis Folkets skønhedLæs fx også Katrine Guldagers En uskyldig familie og Anne Lise Marstrand-Jørgensens og naturligvis Folkets skønhedLæs fx også Katrine Guldagers En uskyldig familie og Anne Lise Marstrand-Jørgensens Hvad man ikke ved og naturligvis .