Unge og ældre fortæller om at få en kræft-diagnose og om at leve med kræft. Bogen er til de, der har kræft samt deres pårørende og venner.
15 kræftramte mænd og kvinder mellem 25 og 76 år med forskellige diagnoser fortæller om hvordan de forholder sig til deres sygdom, hvordan de har fundet vejen til at godt liv med kræft, og om nødvendigheden af at bede om hjælp. Fagpersoner giver råd om bl.a. mødet med hospitalet, ventetiden til næste kontrol, og om at håndtere kontroltabet og følelserne. Familie, kærester og venner til de kraftramte fortæller om at stå ved siden af og være omsorgsperson. Bogen slutter med oplysninger om tilbud til patienter og pårørende. Jette Friis OB́rôin er journalist og kommunikationsrådgiver.
Bogen formidler en bred vifte af erfaringer med at leve med en kræftsygdom. Fælles for mange af de meget personlige beretninger er, at sygdommen afstedkommer omprioriteringer og at det bliver vigtigt at leve nu og her. De kræftramtes reaktioner på deres diagnoser er vidt forskellige - lige fra kun at ville vide det mest nødvendige til at tage en aktiv rolle som ekspert i egen sygdom. Der er meget inspiration, håb og optimisme at hente i denne fine bog for kræftramte og deres pårørende. Smukt layout med gode billeder.
I Livet for givetKræft på nært hold fortæller 13 unge om at have kræft i en tidlig alder, og i Kræft på nært hold kommer pårørende til kræftramte til ordeI Livet for givet fortæller 13 unge om at have kræft i en tidlig alder, og i kommer pårørende til kræftramte til orde.