Bred målgruppe til bogen. Kunsthistorikere, arkitekter, idéhistorikere, men formodentlig også gymnasielærere, der kan anvende den i undervisningen.
Det er fra et tværfagligt perspektiv, at forfatterne beskriver dansk kulturhistorie gennem 300 år. Det er gennem billedmateriale og med fokus på arkitektur, havekunst, billedkunst og design, at danskernes kulturhistorie sættes ind i en samtidshistorisk ramme. Perioden er opdelt i 7 afsnit, og hvert afsnit indledes med et kort rids af samtiden set fra en politisk, økonomisk og sociologisk vinkel. Tiden perspektiveres dernæst gennem de kulturhistoriske udtryk som billedkunst, arkitektur og havekunst. Det righoldige billedmateriale gør det til en spændende bladrebog, der bliver til et udsnit af et stykke danmarkshistorie. Bogen vil være velegnet til periodelæsning i gymnasiet, netop på grund af den tværfaglige tilgang. En meget flot og gennemarbejdet bog. Afsluttes med fyldig litteraturliste, billedfortegnelse og stikordsregister.
Der findes meget arkitekturhistorie, kunsthistorie, bøger om havekunst mv., men der findes ikke noget litteratur, der på samme måde går på tværs af kulturgenrerne.
En flot bog, der med udgangspunkt i et righoldigt billedmateriale tegner en tværfaglig kulturhistorie gennem de sidste 300 år.