Dette er den autentiske historie om matematikgeniet William Sidis og hans alt andet end perfekte liv. Vi er i New York omkring 1900 og følger ham fra barn til voksen. Romanen kan læses som et eksempel på et meget utraditionelt liv, der forsøges levet traditionelt, og den vil helt sikkert finde læsere blandt genren "mærkelige skæbner"- uden at tangere det sensationsprægede.
William Sidis vokser op med et par akademiske forældre. Faren er psykolog, som stimulerer ham til viden men glemmer, at han kun er et barn. Som 11-årig holder han foredrag på universitetet og udmærker sig i flere doktorgrader. Han er ensom uden sociale relationer, og mødet med en kvinde, der søger den socialistiske ideologi, bliver et vendepunkt. Dels forelsker han sig, og dels bliver han involveret i en demonstration, der får dem begge i tidens meget berygtede fængsel. Senere bliver de benådet, men forinden har faren umyndiggjort sønnen og fået ham i et andet fængsel, sindssygeanstalten. Efter en tid flygter William og lever et ensomt og lidt forhutlet liv.
Morten Brask har før beskrevet ekstremer, i Havet i Theresienstadt, der er historien om kærlighed i det nazistiske helvede. Denne biografiske roman er den eneste, der er skrevet om William Sidis, og her undersøger forfatteren, om man bliver et mere lykkeligt menneske ved at være ekstremt intelligent.
En fin og medfølt skildring af et menneske, der er fanget i sin ekstreme intelligens, hvilket får fatale følger for hans liv.