Et feministisk blik på økonomi og værdien af omsorgsarbejde, lønnet såvel som ulønnet. Bogen kan læses af alle med interesse for særligt kvinders ulønnede arbejde inden for omsorg.
Bogens indledning omtaler "kvindebyrden", der fra et klassisk økonomisk synspunkt viser, at kvinder er en underskudsforretning for samfundet bl.a. mht. skat og løn. Læseren introduceres for begrebet "den etablerede økonomi", der ikke tager højde for værdien af det hhv. lønnede og ulønnede omsorgsarbejde, der oftest varetages af kvinder. Emma Holten tager læseren med tilbage til tiden før oplysningstiden og igennem den periode, hvor verden og mennesket bliver sat i system af økonomer, der ønsker at sætte en pris på alt. Holten skitserer, at omsorgsarbejde ofte undervurderes af økonomer, der er ude af stand til at regne på, hvad omsorg i rette tid kan gøre for samfundsøkonomien. Hun undersøger, hvorfor menneskets trivsel ikke er fulgt med i takt med den stigende rigdom, og hun pointerer, at omsorgsarbejde er underprioriteret.
Holten er feminist og bl.a. kendt for hævnporno-sagen i 2011, og denne første bogudgivelse fra hendes side giver et godt indblik i, hvordan den etablerede økonomi er mandsdomineret i en grad, der gør kvinder til en dårlig økonomisk forretning, fordi omsorgsarbejde ikke kan prissættes.
Der findes ikke umiddelbart lignende bøger på markedet, men Et feministisk blik på økonomi skildrer, hvordan nationaløkonomien diskriminerer kvinder.