Bøger / faglitteratur / biografier

10 år med Mary


Beskrivelse


I ord og billeder fortælles om Kronprinsesse Marys (f. 1972) første 10 år i Danmark.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. nov. 2010

af

af

Jytte Kjær Schou

d. 16. nov. 2010

En indbydende bog, der vil interessere de læsere, der trofast følger med i kronprinseparrets liv.

De smukke farvefotos af det fotogene kronprinsepar og deres børn fylder lidt mere end halvdelen af bogen. Teksten bringer ingen overraskelser i forhold til de oplysninger, vi har fra medierne, men den givet et samlet overblik over de 10 år, parret har kendt hinanden. Vi følger den romantiske optakt fra det første, tilfældige møde i Australien frem til det spektakulære bryllup. Vi hører om børnene og kronprinseparrets syn på forældrerollen, og endelig omtales parrets arbejde for forskellige fonde og organisationer. Forfatteren omtaler Marys stabiliserende indflydelse på Frederik og tegner et billede af et moderne kronprinsepar, der balancerer fint mellem det folkelige og det ophøjede, og som ses som en garant for monarkiets fremtid.

Parrets liv, før børnene kom til, beskrives i Else Boelskiftes Frederik & Mary - kongelige og folkelige, 2004 og Mette Bachers Frederik & Mary : Danmarks kronprinsepar, 2004.

En flot fotobilledbog, hvor teksten fylder lidt under halvdelen, der nok skal blive læst, selv om det meste af stoffet er kendt i forvejen.