Bøger / faglitteratur

100 simple ting du kan gøre for at forebygge Alzheimers og aldersrelateret demens


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


100 råd til hvordan man forebygger og udsætter demens og Alzheimers med indledende beskrivelse af sygdommen og tegnene på den. Mange af rådene er almene og handler om kosten og kosttilskud, men der gives også råd om f.eks motion, livsstil og udfordringer til hjernen.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 28. mar. 2012

af

af

Mette Fersum

d. 28. mar. 2012

Bogen henvender sig til dem, der vil forebygge alzheimers og aldersrelateret demens. Bogen indeholder 100 råd og mange af dem handler om kosten.

Forfatteren er amerikaner og har beskæftiget sig med alzheimer-forskning gennem mange år. Bogen beskriver tiltag til at forebygge alzheimers og demens baseret på anerkendte forskeres resultater. Bogen indledes med en beskrivelse af hvad alzheimers er, og med påstand om at det er muligt at redde hjernen. De 100 råd er først og fremmest at være afslappet og positiv og se lysere på tingene. Herefter følger mange forskellige råd om at spise ALfa-lipinsyre og Alcar som er et kosttilskud, drikke moderat med alkohol, få undersøgt ankelen for blodgennemstrømning, fordi det giver et fingerpeg om problemer i hjernen, spise kost der er rig på antioxidanter, sørge for at have et interessant arbejde, der udfordrer hjernen og gør den stærkere. Huske at spise B12-vitamin, glemme alt om rygning og spise fede fisk. Generelt er der mange råd om kost. Man skal være opmærksom, på at flere af præparaterne kan erhverves på amerikanske hjemmesider, men ikke nødvendigvis kan købes herhjemme. Der er få råd jeg ikke kender, og de fleste råd er alment gyldige for et langt liv.

Forfatteren har tidligere skrevet om lignende emne Mirakelkost til din hjerne, 2009.

En bog med 100 ting man kan gøre for at forebygge demens og alzheimers. De fleste råd er alment gyldige.