Bøger / faglitteratur

101 ting du skal gøre, før du går på kur : fordi det at se godt ud ikke blot handler om at tabe sig


Beskrivelse


Gode råd om, hvordan man kan få det bedre med sin krop og ændre sit selvbillede i en positiv retning i forhold til slankeidealerne.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 23. dec. 2009

af

af

Ellen Lind Jensen

d. 23. dec. 2009

Målgruppen er kvinder, der sukker efter at tabe de berømte 5 kilo, som har prøvet diverse kure med nedslående resultater, og som trænger til et nyt perspektiv på sig selv, deres liv og ikke mindst deres krop.

Forfatteren er mode- og livsstilsjournalist med nogle britiske magasiner. Det er første gang, vi møder hende i dansk oversættelse. Bogens hovedbudskab handler om at droppe slankekure, sult og selvpineri. At slippe sammenligningerne med andre, holde af sin egen krop og være god ved den. At blive slank handler ikke om et bestemt antal kilo eller BMI, men om at have en krop, man kan lide og føler sig godt tilpas i. Derfor uddeler hun 101 gode råd om at si "usynlige" kalorier fra i hverdagen, at klæde sig godt, så man ser slankere ud og tune ind på en anden frekvens end de evindelige begrænsningers tyranni. Bogen er veloplagt i en letlæst stil, men ganske opmuntrende og seriøs.

Slankelitteratur er der nok af, og der kommer til stadighed nyt på markedet, om end ordet slankekur er strøget af ordforrådet og afløst af det mere korrekte livsstilsændring. De har alle deres særlige fokus, således også denne, som, hvis jeg igen skulle lave en litteraturliste over slankebøger, ville komme med på grund af sin helhedsorienterede tilgang. For alvorligt overvægtige findes andet.

Holistisk, ufrelst bog om at ændre sit selvbillede i en positiv retning i forhold til slankeidealerne. 101 råd og vink om, hvordan man får det bedre med sin krop. Forfatteren lover, at man i tilgift vil tabe 4-5 kilo.