Bøger / faglitteratur / øvelser

Stærk og sund for livet


Beskrivelse


Træningsprogrammer til at opnå en stærk, sund og stram krop, og vejledning til at ændre livsstil. Med enkelte opskrifter.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 5. maj 2014

af

af

Anne Grete Jacobsen

d. 5. maj 2014

En bog til dem, der ønsker en stærk, sund og fit krop, og som er indstillet på at det ikke bare drejer sig om et 3-måneders forløb, men forslag til livsstilsændringer, som gælder for livet.

Krisztina Maria er træner og livsstilscoach med uddannelser inden for træning, ernæring m.m. Hun udgav i 2012 Bang! : styrken kommer indefra. Hun lover, at hvis man virkelig vil ændre sin livsstil, kan man med hendes værktøjer komme i sit livs form og - lige så vigtigt - blive der. I bogen fortæller hun om vigtigheden af en god nattesøvn, hvordan man får resultater ud af sin træning, præsenterer forskellige træningsprogrammer, giver forslag til fornuftig kost og inspiration til, hvordan man motiverer sig selv, dels til at komme igang, men også til at blive ved. De fleste af de viste styrkeøvelser kan laves derhjemme, da hun foretrækker at man benytter sig af sin kropsvægt og frie vægte. Krisztina Maria skriver lige ud ad landevejen i en meget personlig tone.

Bibliotekernes hylder boomer på det nærmeste med litteratur om sund livsstil og fitness, bl.a. kan nævnes Sara Beck, Anne Bech, Marina Aagaard, Birgitte Nymann og Lene Hansson.

Har man brug for en vejledning i at skabe forandringer for sig selv, og er man indstillet på at ændre livsstil, gøre en indsats og blive ved med det uden at blive fanatisk, er Krisztina Marias bog et godt bud. Jeg kan godt forstille mig efterspørgsel, selv om det er et emne vi har meget af, da bogen er lettilgængelig, og der også bliver lagt vægt på sund fornuft.