Bøger / skønlitteratur til børn / noveller

125 fabler med illustrationer af Marcus Gheeraerts den ældre


Beskrivelse


Genfortællinger af dyrefabler, delvist baseret på fabler af Æsop, med raderinger og kobberstik af renæssancekunstneren Marcus Gheerarts den Ældre (ca. 1520-1590).

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

2008

af

af

Sanne Caft

2008

Fabler er små dyrefortællinger af næsten mytisk karakter, som for 2500 år siden skulle gøre mennesket klogere på livet. Denne bog er både for feinschmekere og for alle. Den er lækker i udførelsen og spændende i indhold. Fabler kender de fleste formentlig fra enten La Fontaines eller Æsops gengivelser. Fablerne i denne bog er Æsops fabler og lidt flere med unikke raderinger af den flamske renæssancekunstner Marcus Gheeraerts den Ældre. Den kan anvendes til folk, der vil stifte bekendtskab med den spændende og tankevækkende fabelverden.

Bogen starter med et oplysende og spændende introduktion til dels fablerne og dels illustratoren Marcus Gheeraerts den Ældre. Dernæst følger hver enkelt fabel på et opslag med raderingen sat overfor. Fabelteksten består dels af selve fablen og dels af moralen. Under raderingen står kildeangivelse. Til sidst findes et note- og kommentarapparat.

Der findes mange fabel-bøger, både mod børn og voksne bl.a. Æsops fabler, 2003 gendigtet af Vagn Lundbye med illustrationer primært af F. Barlouw. Nærværende bog retter sig i layout og design mod voksne, men vil sagtens kunne læses op for børn og danne grundlag for refleksion. Raderingerne er fine, sort/hvide og fulde af detaljer.

En indbydende bog med fabler, deres morale og fantastiske om end lidt små raderinger af en i dansk sammenhæng ret ukendt flamsk renæssancekunstner.


Jyllands-posten

d. 31. okt. 2007

af

af

Johs. H. Christensen

d. 31. okt. 2007