Bøger / faglitteratur

21 fremragende lederes lektioner i at træffe kloge beslutninger


Beskrivelse


Indkredser og definerer seks grundlæggende principper bag det at træffe kloge beslutninger. Principperne eksemplificeres med praktiske og handlingsanvisende cases.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 4. maj 2009

af

af

Jørgen Bartholdy

d. 4. maj 2009

"Erfaren mand er god at gæste" lyder er gammelt ord, og det er netop, hvad de to forfattere af denne bog forsøger at efterleve. Ved at analysere nogle særligt vellykkede beslutningsprocesser i konkrete firmaer, tilbyder de læsere, der selv sidder med ansvaret for at træffe beslutninger, en række gode råd genereret fra nogle af de bedste beslutningsforløb i amerikansk ledelseshistorie.

Zeckhauser og Sadoski har begge en baggrund fra Harvard. Gennem analyser af seks forskellige, men hver især succesfulde ledelsesforløb, genererer de seks forskellige råd, som de ser som væsentlige for at sikre, at man træffer og ikke mindst er i stand til at gennemføre de rigtige beslutninger. Bogen tager udelukkende udgangspunkt i de konkrete cases, og der er ingen teoretisk baggrund. Sproget og tonen er amerikansk: begejstret, men også lidt naiv - det sidste bliver især påfaldende nu, hvor finanskrisen har ændret vilkårene og trukket tæppet væk under mindst en af de behandlede virksomheder. Bogen er udstyret med navneregister og biografier over de to forfattere.

Indholdsmæssigt ligger bogen tæt op af en lang række andre bøger der med afsæt i det virkelige liv søger at give gode råd til ledere, men de konkrete cases er selvfølgelig eksklusive.

Med afsæt i seks forskellige succeshistorier genererer forfatterne seks forskellige råd, som ledere, der ønsker at træffe de rigtige beslutninger kan bruge til at nå målet.


Børsen

d. 22. maj 2009

af

d. 22. maj 2009


Arbejdsmiljø

Årg. 25 nr. 9 (2009)

af

Årg. 25 nr. 9 (2009)