Bøger / faglitteratur / erindringer

3096 dage


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Natascha Kampusch (f. 1988) fortæller om hvordan hun som 10-årig blev kidnappet og først 3096 dage senere slap fri.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. juni 2011

af

af

Anne Grete Jacobsen

d. 8. juni 2011

Den lange reserveringsliste på Kampuschs bog vidner om, at bogen har været ventet længe. Den vil blive læst af de mange, som har fulgt hende i medierne, og som i øvrigt kan lide bøger som ligner Virkeligehedens verden.

Østrigske Natascha Kampusch blev kidnappet på åben gade i 1998, og først efter 8 års indespærring - 3096 dage - lykkes det hende at slippe bort. Hun siger selv, at hun håber, at hun med denne bog har afsluttet et langt og mørkt kapitel i sit liv, så hun nu 4 år efter sin flugt endelig kan føle sig fri og se fremad. Fra medierne kender vi historien, men her i bogen fortæller hun meget mere i dybden, om hvordan hun oplevede perioden, og frem for alt, hvordan det lykkes hende at overleve og at undgå at blive vanvittig. Hun forklarer, at selv om det lyder helt absurt, fandt hun hurtigt ud af, at hvis hun ville overleve, blev hun nødt til at stille sig på bortførerens side, da hun var fuldstændig afhængig af ham. Natasha Kampusch fortæller åbent og helt uden sentimentalitet om de 8 år, dels hvordan hun selv oplevede det som 10-årig og samtidig også med den voksnes refleksioner. Samtidig er bogen også en skarp kritik af det østrigske politis mangelfulde eftersøgning.

Om Natascha Kampusch findes Pigen i kælderen, 2007, og med samme tema er der fx Familien i kælderen, og romanen Rum, 2011.

En bog, som kan anvendes overalt. Jeg synes, at det er lykkedes for Kampusch at skrive en overbevisende og psykologisk velfunderet bog om sin utrolige historie.


Politiken

d. 20. juli 2011

af

af

Edel Hildebrandt

d. 20. juli 2011


Weekendavisen

d. 1. juli 2011

af

af

Helle Broberg Nielsen

d. 1. juli 2011