Bøger / faglitteratur

4-dages arbejdsuge : hvordan fleksible arbejdsmetoder kan øge produktiviteten, livskvaliteten og chancerne for en bæredygtig fremtid


Beskrivelse


Guide til hvorfor og hvordan en 4-dages arbejdsuge kan implementeres i en digital tidsalder. For både ledere og medarbejdere, som ønsker nye fleksible arbejdsmetoder.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. maj 2021

af

af

Hamide Kara

d. 19. maj 2021

Guide til hvorfor og hvordan en 4-dages arbejdsuge kan implementeres i en digital tidsalder. For både ledere og medarbejdere, som ønsker nye fleksible arbejdsmetoder.

Forfatter og finansmand Andrew Barnes har udviklet og testet 4-dages arbejdsugen i firmaet Perpetual Guardian, hvor han er stifter og CEO. Barnes har sammen med sine ansatte udviklet fleksible arbejdsmetoder, som bl.a. gør op med den stigende forekomst af arbejdsrelaterede sygdomme som depression og angst. På baggrund af forskningsdata beskriver forfatteren, at man med en 20 procents reduktion af arbejdstiden kan sikre optimal produktivitet, ingen stress, fremme arbejdsglæden og undgå tidsspilde på arbejdspladsen. Barnes skriver: "Det utrolige regnestykke ved firedages-arbejdsugen er, at ved at sætte produktiviteten først og motivere medarbejderne til at gøre det samme skabes ringe i vandet, som spreder sig til bestyrelseslokalet (...) hjemmeliv og personlig trivsel". Indledningsvist fremgår redaktørens note om, at selvom data i bogen er fra New Zealand, er der også henvist til danske tal og undersøgelser.

En velskrevet og nødvendig bog, hvor det mere end nogensinde før er blevet vigtigt, at drøfte arbejdsmarkedets vilkår og metoder. Det er til læserens fordel, at hvert kapitel slutter med "Kort sagt", hvor afsnittets anbefalinger og pointer gentages.

Af tilsvarende titler findes fx Manden der knuste kalenderen for at gøre sine medarbejdere lykkeligeArbejd dybt og Arbejd dybtAf tilsvarende titler findes fx Manden der knuste kalenderen for at gøre sine medarbejdere lykkelige og .


Jyllands-posten

d. 22. jan. 2022

af

af

Lykke Margot Ricard

d. 22. jan. 2022