Polarforskeren Eigil Knuth (1903-1996) skildrer sin tur over indlandsisen i 1936. Bogen føjer sig smukt ind i perlerækken af grønlandske rejseskildringer, der beskriver det fascinerende land og om mændenes eventyrlyst. De mange, der i dag rejser til Grønland som turister eller er interesserede i rejseskildringer vil kunne glæde sig over en velskrevet og lyrisk beretning.
E. Knuth var billedhugger, arkæolog og polarforsker. Han foretog i sommeren 1936 sammen med tre franskmænd og 32 hunde en tur over indlandsisen i 1936 fra Godhavn til Ammassalik. Vi hører om planlægningen af turen, depotudlægningen, om hundene og den storslåede natur. Først og fremmest er den en personlig skildring af Grønlandsisen, som han kalder stedløsheden, evigheden og det store intet. Som en talentfuld kunstner formidler han både konkret og psykologisk den dramatisk spændende tur. Der er en oversigt over udrustningsudstyr samt målinger og beregninger fra selve turen. Forordet er skrevet af forfatteren John Andersen, som mødte E. Knuth i 1964, og han beskriver kærligt det modsætningsfyldte forhold til dette inspirerende multimenneske.
Bogen udkom første gang i 1937. Af E. Knuth udkom i 2003: Billedhugger i Ammassalik.
Den velskrevne beretning om turen over indlandsisen i 1936, oplevet gennem et følsomt kunstnersind, føjer sig smukt ind i perlerækken af legendariske grønlandske rejsebeskrivelser. Alle med interesse for Grønland eller for naturskildringer vil med glæde kaste sig over den.